sapa elicopterizata din beton

In ordinea executarii lucrarilor de constructie determinarea prin proiect a tipului de pardoseala adecvat va contribui la eficienta utilizarii spatiului in cauza.

Ca urmare a acestui aspect, pentru majoritatea cladirilor construite sau a spatiilor adiacente care deservesc activitati rezidentiale sau comerciale, sapa elicopterizata din beton detine caracteristici care vor multumiti toti utilizatorii.

Definitie

In mod special o sapa elicopterizata din beton este de fiecare data regasita in detaliile unui proiect dedicat constructiilor industriale pentru ca va fi capabila sa suporte zilnic incarcaturi de mare tonaj, dar si efectele caderilor de corpuri grele sau a frecarii acestora pe pardoseala.

In plus sapa mecanizata elicopterizata va fi imposibil sa fie penetrata de substante cu actiune coroziva si nu se va zgaria in cazul contactului cu materiale abrazive.

In cele ce urmeaza vom arata pentru exemplificare care sunt cele mai importante beneficii cand este comandata o pardoseala elicopterizata.

Ramane de retinut ca o sapa elicopterizata este pusa in opera de catre echipa de profesionisti de la centrala pentru pregatirea, turnarea si finisarea acestor betoane cu destinatie speciala.

executie sapa elicopterizata

Unde se folosesc sapele elicopterizate?

In comparatie cu oricare alt tip de sapa ce se poate turna manual sau mecanizat, sapa mecanizata se diferentiaza prin caracteristici ce o fac adaptabila pentru multe tipuri de locatii si activitati.

In primul rand este des intalnita si apreciata in salile de productie industriala unde efectul lucrarilor zilnice se concentreaza pe actiunea directa asupra pardoselillor.

In mod natural va fi eficienta pentru utilizare indelungata si pentru centrele comerciale, de la cele mai mici magazine pana la spatii comerciale de mare anvergura.

Si aici traficul pietonal si transportul de marfuri pentru aprovizionare sunt la un nivel foarte mare, prin urmare o sapa elicopterizata din beton devine esentiala.

Pentru proprietatea privata sapa mecanizata elicopterizata isi va dovedi utilitatea in zona spatiului de parcare sau in interiorul unui garaj, dar si atunci cand aveti o anexa in care detineti un atelier pentru o activitate individuala.

Sapa elicopterizata se poate pune in opera in spatii interioare sau in cele exterioare, prin urmare sunt putine locuri in care echipa specializata nu ar accepta sa incepa o astfel de lucrare.

Cele mai comune zone unde pot fi regasite sapele eclicopterizate sunt:

 • Garaje, ateliere, depozite rezidentiale sau comerciale.
 • In spatii pentru comert sau agrement.
 • In sali de productie din industrie de orice tip.
 • In locatii de tip parcare la interior sau in exterior.
 • Pe terenuri cu destinatie de stocare marfuri in exterior, acoperite sau nu.
 • La rampe de manipulare marfuri de mare tonaj si trafic greu.

Avantaje

In ordinea avanajelor pe care sapa mecanizata le detine, cel mai apreciat de catre utilizatori va fi cel legat de durata extinsa in care va fi folosita fara a suferi deteriorari si evident fara reparatii.

Astfel, datorita faptului ca suprafata elicopterizata este atat de rezistenta si simultan impenetrabila la actiunea diferitilor agenti chimici ce ar putea sa se scurga, cand comandati o pardoseala elicopterizata veti sti ca pentru ani la rand efortul activitatilor zilnice se va concetra strict pe productie si calitatea acesteia.

Daca va ganditi ca aceasta rezistenta se manifesta doar in spatiile interioare, aflati ca aceasta sapa este la fel de dura si cand este folosita in exterior.

Temperaturi extreme pozitive sau negative, cicluri repetate de inghet-dezghet, nu vor afecta in niciun fel suprafata care va putea fi utilizata in continaure in perfecta siguranta.

Un aspect important in special pentru societatile care au activitate de productie sau pun la dispozitie spatii mari pentru servicii de orice fel, este legat de neintreruperea activitatii.

Este de inteles ca o pardoseala deteriorata impune reparatii, lucru care afecteaza sau chiar intrerupe ciclurile de productie si ocazioneaza pierderi de fonduri.

Iata care sunt cele mai apreciate avantaje pentru o astfel de sapa:

 • Solutii ieftine si rapide pentru intretinere.
 • Suprafata solida si omogena care permite o curatare impecabila.
 • Nu apar fisuri, deci nici posibilitatea de acumulare a mudariei.
 • Special creata pentru a prelua incarcaturi grele si trafic ridicat.
 • Asortare estetica perfecta gratie culorilor ce pot fi integrate in suprafata de finisaj.
 • Rezistenta maxima la caderi de greutati si abraziune repetata.
 • Rezista perfect la scurgeri de substante uleioase sau petroliere.
 • Uzura vizibila apare dupa multi ani de utilizare.
 • Punere in executie facila si predare in folosire rapida in termen scurt.
turnare beton cu pompa

Caracteristici si executie

Este util sa cunoasteti in amanunt si care sunt caracteristicile ce vor ramane impregnate la propriu pentru utilizare indelungata dupa ce o sapa elicopterizata va fi data in utilizare.

Pana la acest moment vor fi necesare o succesiune de etape de lucru care sunt evidentiate in normele de punere in opera pentru acest produs.

Este important ca lucrarile sa fie realizate de catre o echipa profesionista, avantaj pe care il puteti regasi direct la centrala pentru mixarea si pomparea mecanizata a betoanelor.

Pe rand iata care sunt pasii de executie pentru sapa elicopterizata:

 • Comanda reteta beton, asa cum este prevazut in proiect, pentru sapa mecanizata elicopterizata pe care o doriti.
 • Aducere in santier, turnare mecanizata si continua si aducere la nivel.
 • Inserare material de intarire tip cuartz si pigment de culoare dorit.
 • Etapa de elicopterizare realizata mecanizat in timpul prevazut de norme.
 • Spalare suprafata si uscare definitiva.
 • Darea in utilizare si consiliere in privinta intretinerii ulterioare.

Beneficiarii de pardoseala sapa elicopterizata se pot bucura de caracteristici speciale care le ridica la o cota foarte buna activitatea productiva, de comert, sau pentru utilizare in regim rezidential:

 • Preturi convenabile pentru intregul demers.
 • Manopera si materiale profesionale accesibile.
 • Nivel de calitate excelent datorat tehnologiei actuale.
 • Eficienta procedurii de elicopterizare promite un produs remarcabil.
 • Succesiune rapida a etapelor de punere in opera.
 • Configurabile in functie de planeitatea terenului.
 • Sunt capabile sa izoleze termic si fonic intr-o maniera decenta.
 • Uniformitate pe toata suprafata.
beton cu cuart rosu

Utilizarea cuart-ului

Aditivii care se utilizeaza la prepararea betoanelor in centrala pentru betoane pot sa determine specificatii aparte in caracteristicile produselor finale.

Astfel, cuart-ul se remarca ca fiind unul dintre cele mai speciale produse care confera ulterior proprietati deosebite pentru utilizarea sapelor din beton.

Duritatea suprafetei si faptul ca va rezista la uzuri continue ani la rand este efectul inserarii particulelor de cuartz si a procedurii de elicopterizare a suprafetei.

Este important ca etapa prin care se aplica cuartz-ul sa fie executata la un anumit interval de timp, adica inainte de intarirea de suprafata a betonului turnat.

In cele mai multe dintre situatii acest timp este preconizat a fi de circa 2 ore. Variatiile in plus sau in minus sunt ocazionate de temperatura la care se executa lucrarea.

In plus, procedura mecanizata de elicopterizare se poate prelungi atunci cand este necesar sa fie obtinut un nivel de finisare aparte.

Se remarca ca in toate situatiile uniformitatea estetica si de finisare a suprafetei va fi perfecta.

Urmariti in continuare ce beneficii sunt receptionate in legatura cu includerea de particule de cuartz:

 • Sapa cu duritate perfecta pentru trafic de mare tonaj.
 • Sapa cu raspuns impecabil la impact si abraziune.
 • Sapa cu aspect estetic dedicat pentru industrii grele.
 • Sapa ce nu permite impregnarea de substante corozive sau uleiuri.
 • Sapa care se curata si se intretine cu costuri mici.

Concluzie

Orice antreprenor sau proprietar de afacere din zona comertului sau serviciilor urmareste maximizarea productiei cu costuri cat mai reduse in legatura cu intretinerea spatiului in care activeaza.

Ca atare, o sapa elicopterizata este de departe cel mai bun element de constructie prin care cele aratate vor putea fi obtinute.

Turnarea sapelor mecanizate si elicopterizarea lor este deja o procedura foarte bine pusa la punct tehnologic.

Materialele, utilajele si experienta echipei care se va ocupa de toate procedurile ofera siguranta si rapiditate in primirea produsului comandat.

Fluxurile de utilizare a spatiilor din industrie, comert, servicii de orice tip, dar si cele din mediul rezidential pot fi acum preluate impecabil de o sapa elicopterizata.

Durata de utilizare este foarte mare si ca atare costurile vor fi amortizate cu usurinta.