pardoseli industriale

Pentru a genera productivitate precum si o securizare cat mai buna a activitatii pe care o desfasoara angajatii din industrie si comert, dotarea corespunzatoare a halelor sau altor spatii pentru productie este un element esential de constructie.

De regula matarialele si utilajele care sunt folosite pentru productia de bunuri nu sunt deloc prietenoase cu pardoselile, prin urmare acestea trebuie sa fie la un standard de durabilitate profesional.

Definitie

Acest potential pe care pardoseala industriala trebuie sa-l transmita scopului utilizarii sale trebuie sa inglobeze caracteristici ce vor face fata perfect la actiuni de intensitate mare cum sunt: abaraziunea, frecarea, zgarierea, caderea de corpuri grele si in general trafic de mare tonaj.

Pentru completarea beneficiilor oferite dupa darea in folosita de pardoseli industriale, ele vor fi foarte usor de intretinut datorita metodelor de finisare de care au parte la punerea lor in opera.

Prin urmare intregul spatiu acoperit va deveni unul curat, sigur pentru lucrarile preconizate, dar si estetic datorita tehnolgiei de finisare in culori diferite in functie de proiect.

De regula cele mai multe dintre proiectele de montaj a pardoselilor industriale cu nunate de culori diferite sunt solicitate in salile de sport, muzee, comert, spitale sau alte zone cu trafic greu ce trebuie delimitat inclusiv vizual la nivelul pardoselei.

Tipuri de pardoseli industriale

Determinarea tipului de pardoseala pentru spatii de tip industrial este asigurata de proiectant. Acesta va alege in colaborare cu beneficiarul varianta oprima de pardoseala in functie de destinatia utilizarii ulterioare.

De cele mai multe ori castigatoare va fi pardoseala industriala epoxidica care reprezinta un amestec de rasini epoxidice alaturi de o substanta care va asigura intarirea produsului.

Este disponibila si o alta varianta tehnologica care ofera o pardoseala care se preteaza cel mai bine la inserarea de culori in masa sau partial.

Astfel, pardoseala din beton elicopterizat se va baza pe adaugarea de cuart pentru crearea duritatii suprafetei si a unui pigment de colorare.

Pentru fiecare dintre aceste doua variante oferim in continuare amanunte.

Pardoseli epoxidice

Scopul declarat al producerii unei pardoseli industriale epoxidice este predarea in utilizare a unui produs cu o suprafata extrem de dura si fara reactie la agentii care ar putea sa o corodeze.

Obtinerea sa se face prin mixarea a doua componente – betonul si rasina epoxidica.

Dupa amestec si turnare se va produce o reactie chimica intre cele doua ingrediente ce are drept rezultat suprafata dura. Rasina utilizata se prezinta ca un lichid cu vascozitate mica si nu contine solvent.

pardoseala epoxidica

Caracteristici

Pe toata durata de utilizare acest tip de pardoseala industriala ce are drept componenta principala rasina epoxidica va oferi suficiente beneficii incat sa fie preferata de producatorii din industrie, si nu numai.

 • Grad de rezistenta foarte bun.
 • Grad ridicat de impenetrabilitate la coroziune si actiuni de frecare.
 • Grad de pasivitate perfect la scurgerea sau stagnarea de lichide petroliere.
 • Grad de aderenta foarte bun.
 • Grad de definire estetica excelent, la indemana beneficiarului.

Utilizari

Fie la interior, fie la exterior, aceste pardoseli cu componenta epoxidica isi vor aduce aprotul in desfasurarea in siguranta si curatenie a lucrarilor industriale.

Sunt cel putin la fel de eficiente si dorite chiar si in alte locatii care nu tin neaparat de industrie datorita gradului ridicat de eficienta in exploatare.

O parte dintre aplicatii sunt prezentate mai aici:

 • Industrie – spatii de productie clasice, spatii pentru depozitare, sali de productie din industria alimentelor, camera laboratoar analize, sali asteptare / debarcare aeroport, port maritim sau fluvial, etc.
 • Comert si servicii – sali de sport, hotel si restaurant, supermarket, spital, bucatarie comerciala, sali receptie, sali pentru muzeu, parcari, etc.

Pardoseli elicopterizate

Determinarea unui spatiu prin construirea si armarea unui cofraj va ocaziona turnarea mecanizata si continua a unei pardoseli industriale elicopterizate.

Este evident ca pentru acest produs armarea este un pas important si se realizeaza cu bare din otel la dimensiunea corespunzatoare, insa se pot folosi, dupa caz, si plase din otel sudat sau polipropilena.

Elicopterizarea este chiar cheia definirii calitatilor acestui produs. Inca inainte ca suprafata de beton turnat sa se intareasca se va proceda la o presarare de cuartz si, daca se solicita, colorant intaritor.

Prin secventa de elicopterizare se obtine un amestec la suprafata, fara a se deteriora planeitatea, astfel ca dupa uscarea completa suprafata va deveni extrem de rezistenta.

pardoseala industriala din beton elicopterizat

Caracteristici

Pentru acest produs se opteaza in special datorita gamei optime de caracteristici pe care le inglobeaza.

Nivelul foarte bun al sigurantei in exploatare, coroborat cu simplitatea si eficienta intretinerii pe termen lung, sunt aspecte cautate de cei mai multi dintre utilizatorii industriali sau comerciali.

Iata care sunt aspectele care primeaza dupa punerea in utilizare a acestor pardoseli industriale:

 • Predarea catre beneficiar in termen foarte scurt.
 • Impenetrabile la actiunea unor substante chimice.
 • Raspuns impecabil in caz de actiuni dure – loviri, frecari, greutati mari.
 • Economice cu referire la intretinere.
 • Fara imbinari chiar si pe suprafete mari.
 • Efect estetic care se poate adapta cu designul general al spatiului si activitatii.

Utilizari

Daca se urmareste cu precadere curatenia si igiena la nivel de pardoseala, atunci este clar ca aceasta varianta de pardoseli speciale pentru industrie este cea preferabila.

Cu pardoselile industriale elicopterizate beneficiarul va uita pentru ani la rand de grija asigurarii unui spatiu de productie, comert sau pentru servicii curat si simultan estetic.

Chiar si atunci cand sunt utilizate in regim de trafic greu sau abraziuni de tip chimic sau mecanic, aceste pardoseli se remarca printr-un raspuns de clasa superioara.

Iata unde se preteaza cel mai bine montarea de pardoseli de tip elicopterizate:

 • In industrie: locatii pentru productie din mai toate industriile, zone pentru depozitare sau parcari pentru utilaje grele, ansambluri pentru sali de asteptare sau zone pentru tranzit din industria de transport, etc.
 • In comert si servicii: spatii comerciale de orice tip, locatii pentru timp liber, locatii pentru conferinte si expozitii, cladiri pentru servicii de sanatate, parcari exterioare sau interioare, saptii pentru comertul hotelier, zone pentru sport indoor sau outdoor, etc.
pardoseala industriala garaj

Avantaje

Setul cu avantaje pe care le primesc beneficiarii industriali, comerciali, sau cei din zona de servicii este deosebit de atractiv sub multe aspecte. Pe cele mai importante dintre aceste le regasiti in cele ce urmeaza:

 • Excutie care se realizeaza rapid si predare lucrare la timp.
 • Garantarea rezistentei pardoselei pentru multi ani, fara reparatii.
 • Lucrari de intretinere si mentinere a curateniei facile, chiar si pentru sectorul medical.
 • Coordonarea excelenta a culorilor alese cu mediul in care sunt puse in opera.
 • Costuri excelente de pret pardoseli industriale.

Mod executie

Se va avea in vedere ca pentru aceste pardoseli industriale lucrarile sunt executate exclusiv prin manopera si cu materiale profesionale.

Nu se poate pune problema ca ar putea fi puse in opera in regie proprie, doar si pentru faptul ca nu exista experienta in acest domeniu.

Specificatiile de lucru sunt clare si normate, iar contributia centralei pentru betoane este esentiala. Iata care sunt in ordine lucrarile care se executa cand ati solicitat montarea unor pardoseli industriale.

 • Curatare, delimitare, aducere la nivel, estimare necesar materiale pentru turnarea betonului.
 • Executarea cofrajului si a armaturii conform proiect.
 • Pomparea mecanizata si continua a betonului pe toata suprafata.
 • Aducere la nivel a betonului turnat si presarare echilibrata de colorant intaritor si cuart.
 • Procedura de elicopterizare cu scule profesionale adecvate.
 • Cand este cazul, sclivisire care aduce un finisaj tip oglinda.
 • Inchiderea suprafetei prin aplicare strat de uzura din materiale specifice.
 • Montarea sau taierea de rosturi de dilatare la suprafetele mari.
 • Curatare temeinica cu jet de apa proiectat cu presiune.
 • Darea in folosire cu explicatii despre cum se face intretinerea suprafetei.

Concluzie

In mod cert aceste pardoselile industriale sunt binevenite in orice mediu in care suprafata de lucru trebuie sa fie rezistenta si sa poata fi intretinuta usor si economic.

Aportul adus de ele se va directiona inclusiv asupra productivitatii, dar si spre economiile care se vor face prin detinerea pe termen lung a unei pardoseli industriale potente din toate punctele de vedere.

Nu este de neglijat nici factorul estetic sau cel de delimitare prin culori specifice a unor zone.

In mod special in industrie aceste zone marcate prin culori diferite indica anumite zone de lucru pe care angajatii le pot respecta mai usor datorita evidentierii corespunzatoare.

Peste toate cele aratate, impreuna cu un pret pardoseli industriale convenabil, factorul lor de duritate si rezistenta nu ar putea fi oferit de nicio alta varianta constructiva cunoscuta in prezent.