Accesul facil si sigur in toate zonele construite trebuie sa se realizeze pe pardoseli de calitate ce trebuie sa combine toti factorii de interes pentru utilizarea lor pe termen lung.

De la spatiile care sunt folosite in scop rezidential si pana la constructiile care adapostesc scopuri lucrative industriale, comerciale, sau de interes general pentru comunitate, toate trebuie sa beneficieze de pardoseli dedicate. Vom exemplifica in detaliu tehnologia acestui beton sclivisit.

Definitie beton sclivisit

In productia de bunuri exista prevederi legale in privinta pardoselilor, acestea trebuind sa reziste la sarcina mare de trafic si uzura repetata.

In zona de interes rezidential aceleasi pardoseli trebuie sa imbine partea estetica cu cea practica pentru scopul uzual de utilizare pietonala sau auto.

Ca atare aceste necesitati sunt in prezent acoperite in foarte buna masura de contractarea unei lucrari de turnare de beton sclivisit pe care in comandati direct la statia pentru betoane.

Tehnologia de sclivisire a betonului implica o succesiune de lucrari care impun aplicarea unor masuri profesionale de lucru.

pardoseli industriale din beton sclivisit

Imbinarea precisa intre reteta de beton ce va fi mixata in statia pentru betoane si prelucrarea dupa turnarea lui mecanizata si continua, vor conduce la obtinerea unui produs performant.

Beneficiile care se obtin sunt in masura sa confere spatiilor de productie sau a celor cu o incarcare mare de trafic pietonal un suport de tranzit solid si care poate fi mentinut cu multa usurinta in stare curata.

Acest beton sclivisit elicopterizat are avantajul de a fi foarte usor de pus in opera, astfel ca timpul de la lansarea comenzii si pana la momentul in care este data in folosire suprafata va fi foarte scurt.

Se observa ca dupa ani de utilizare pardoseala nu prezinta semne evidente de uzura, aspect care devine extrem de important in economia de fonduri banesti indiferent a oricarui proprietar.

Per total, fie ca optati pentru betonul sclivisit in propria curte pentru a crea alei, zona pentru terasa, zona pentru parcare sau in interiorul garajului, fie ca aveti o hala de productie pe care o doriti acoperita cu o pardoseala din beton sclivisit, efectul confortului si durabilitatii vor fi evidente.

Caracteristici

Cea mai atractiva caracteristica pe care o veti remarca la un beton sclivisit este faptul ca duritatea sa este capabila sa faca fata chiar si celor mai dificile sarcini de uzura si impact.

Frecarea repetata, lovirea pardoselilor din beton sclivisit sau scurgerea de lichide care pateaza sunt perfect tinute la distanta de calitatile pe care pardoselile din beton elicopteziat le au.

Mai mult, efectul de reducere a cheltuielilor cu intretinerea si reparatii premature se va simti pozitiv in contul fiecarui beneficiar de pardoseala din beton sclivisit elicopterizat.

Lista cu caracteristici recunoscute de toti utilizatorii este prezentata aici:

 • Finalizarea lucrarilor de executie se face rapid si la suprafete mari.
 • Preturi adaptate si accesibile pentru beneficiarii privati.
 • Rezultat optim cu raspuns impecabil la sarcini de trafic ridicat.
 • Adaptabilitate crescuta prin culori la alegere in raport cu designul general ambiental.
 • Raspuns deosebit in caz de lovire cu corpuri dure sau frecare repetata.
 • Uzura nesemnificativa chiar si dupa ani de utilizare.
 • Suprafata impenetrabila cu pori inchisi ajuta la curatare usoara.
 • Sgilarea suprafetei nu permite impregnarea mirosurilor sau infiltrarea rezidurilor.
 • Usor de pus in opera cu aparatura laser, chiar si in plan incliniat.
 • Beneficiu calitate / pret foarte bun.
 • Timp redus pana la darea in utilizare.
beton sclivisit in cuart rosu

Cum se obtine?

Pentru a obtine o suprafata acoperita cu beton sclivisit elicopterizat este suficient sa colaborati cu statia pentru betoane.

Sunt necesare etape de lucru executate cu materiale si manopera profesionale, pornind de la reteta betonului sclivisit si pana la ultima curatare inainte de predarea lucrarii.

Atat timp cat lucrarile sunt executate corect, rezultatul va fi cu siguranta demn de lauda.

Sclivisirea betonului este una dintre putinele lucrari de turnare a pardoselilor care nu permite inlocuirea etapelor mecanizate cu unele manuale.

Elicopterizarea reprezinta principala etapa cu care se poate obtine omogenizarea corespunzatoare a cuartului si a colorantului intaritor pe suprafata proaspat turnata.

Pentru a intelege usor care sunt pasii prin care se ajunge la un produs atat de performant, urmariti etapele de lucru care se vor succeda conform specificatiilor pentru beton sclivisit.

sclivisire beton cu elicopter

Mod de executie

Cele mai multe dintre lucrarile ocazionate de constructii comerciale sau rezidentiale utilizeaza betonul.

Prelucrarea ulterioara dupa turnarea mecanizata si continua ce intra in atributia statiei pentru betoane impune respectarea riguroasa a unor etape de lucru.

Daca de calitatea betonului turnat puteti fi siguri, acordati atentie si la restul etapelor legate de obtinerea unei parsodeli din beton sclivisit.

Iata care sunt pasii de lucru pentru aceasta pardoseala din beton sclivisit.

 • Identificarea clara a zonei de lucru pentru inceperea turnarii mecanizate si finalizarea noii zone cu beton sclivisit elicopterizat.
 • Construirea, montarea si etansarea perfecta a cofrajului.
 • Lansarea comenzii de beton la centrala pentru betoane conform retetei specifice pentru beton sclivisit.
 • Lucrari succesive: turnare mecanizata continua si nivelare profesionala.
 • Imprastierea uniforma de colorant intaritor si cuartz.
 • Etapa de sclivisire (elicopterizare mecanizata) pentru inglobarea ingredientelor la suprafata betonului turnat.
 • Curatarea cu jeturi de apa pentru predarea lucrarii.
 • Primirea produsului impreuna cu informatii despre solutii de intretinere periodica.

Aplicare cuartz

Fiecare dintre materialele ce intra in componenta finala a pardoselilor elicopterizate joaca un rol important.

Cu toate acestea materialul ce confera rezistenta specifica acestor pardoseli este cuartul. Fara includerea acestui material ar fi imposibila utilizarea pardoselilor obisnuite, in special in zonele industriale unde necesarul de duritate al suprafetei de lucru este extrem de important.

Ca urmare a acetei solutii rezultatele sunt foarte bine primite chiar si atunci cand in fiecare zi asupra pardodelilor sclivisite se aplica forte de frecare si greutate foarte mari.

Prin elicopterizare particulele fine de cuartz sunt capabile sa creeze o pelicula cu rezistenta mecanica foarte buna, iar colorantul ce intra in combinatie ajuta la diversificarea efectului estetic.

Este necesara o solutie profesionala de lucru pentru ca betonul odata turnat incepe sa se intareasca.

Timpul optim de acoperire cu cuartz si colorant a suprafetei turnate trebuie perfect identificat pentru inceperea operatiunii de sclivisire mecanizata. Acest timp este cuprins, in functie de factorii de mediu, intre 2 si pana la 6 pre.

Iata in continuare care sunt beneficiile includerii cuartzului in secventa de elicopterizare:

 • Atribuie suprafetei duritatea necesara lucrarilor din mediul comercial si industrial.
 • Raspuns perfect la uzura si caderea unor corpuri grele.
 • Termen indelungat de utilizare fara a fi necesare reparatii.
 • Reparatii sau completari de suprafata usor de excutat in caz de nevoie.
sclivisire beton cu dubla

Unde este utilizat?

Asa cum se poate deduce betonul sclivisit este preferat in orice locatie unde exista o necesitate de acoperire a solului cu un produs rezistent.

De regula, in halele de productie, in zonele cu trafic intens, dar si in spatiile proprietate personala, aceasta varianta de pardoseala elicopterizata ramane cea mai convenabila varianta pe termen lung.

Prin optimizarea proceselor de productie a betonului si in continuare a etapelor de punere in opera s-a putut atinge performanta de predare in folosire in termen foarte scurt.

Cele mai bune si actuale informatii le veti primi direct de la statia pentru betoane.

Puteti indentifica in continuare cele mai des intalnite locatii care folosesc de ani la rand acoperirea cu betonul sclivisit:

 • Sali pentru productia industriala din aproape orice domeniu.
 • Sali open space pentru birouri sau activitati cu publicul.
 • Zone pentru comert specializat sau entertainment.
 • Locatii in proprietate privata – pardoseli din beton sclivisit pentru interior sau exterior.