Betonul dezactivat este, in primul rand, un tip de sol ce se poate adapta tuturor suprafetelor exterioare, fiind o solutie foarte practica cu un aspect simplu, placut si extrem de rezistent.

Definitie

Betonul piatra spalata are o aderenta crescuta, un aspect rustic si este foarte rezistent la schimbarile bruste de temperatura.

Acest produs este probabil unul dintre cele mai ornamentale, rezistente si spectaculoase moduri de pavare. In plus, realizarea acestui tip de pavaj  este asemanatoare cu cea a betonului amprentat: pentru inceput se toarna o placa de beton in care este incorporata si piatra.

Se aplica apoi un produs special care nu permite uscarea betonului la suprafata.

In final, dupa cateva ore, se indeparteaza excesul de beton de la suprafata, ramanand astfel modelul de piatra.

intrare curte, garaj in beton dezactivat
Intrare in beton dezactivat

Modele piatra spalata

Si la acest tip de pavaj puteti opta pentru diverse marimi si culori ale pietrisului natural din compozitia betonului, lucru ce va aduce efecte arhitectonice si cromatice diverse.

texturi si pietre beton dezactivat
Sursa: AlfaBeton

Unde se aplica?

Proprietati private: rampe, terase, borduri de piscina, curti interioare, trotuare, drum de acces auto;

Locatii publice: alei, parcari, manastiri, parcuri, piete, cladiri administrative, trotuare, gradini publice, strazi si centre comerciale;

Caracteristici

  • Este unul din cele mai rezistente sisteme de pavaj pentru exterior;
  • Efectul estetic dat de piatra naturala este spectaculos;
  • Se poate realiza in mai multe culori si granulatii ;
  • Este antiderapant, datorita pietrei de la suprafata;
  • Este mai rezistent decat cimentul normal datorita betonului folosit, dar si mai atractic d.p.d.v estetic;
  • Timpul de executie este foarte scurt iar rezultatul este spectaculos;
  • Datorita suprafetei de covor din pietre este deci foarte usor de intretinut.
alee in beton spalat
Alee beton spalat

Compozitie formula

Compozitia betonului dezactivat este aproape asemanatoare cu cea a betonului normal. Gasim, deci, in formula ciment, granule de pietre si apa.

Diferenta este data insa de formula speciala creata pentru acest tip de sol prin folosirea unei cantitati mai mari de ciment si prin incorporarea de pietris.

Totusi, contrar betonului clasic, acest tip de sol prezinta la suprafata pietrele din compoztia betonului. Astfel, betonul piatra spalata poate avea diferite aspecte in functie de piatra aleasa.

Pret

Pretul per m2 al acestui sol este variabil, depinzand de : tipul si culoare pietrei din beton ; rezistenta betonului ; Pretul manoperei (diferit in functie de priceperea aplicatorilor) si grosimea betonului. Pretul mediu pe metru patrat este situat intre 100 si 150 RON, lucrare la cheie.

Pentru un pret exact pentru proiectul dumneavoastra, va rugam sa ne contactati. Oferta este gratuita si fara angajament.

In plus, acest beton cu agregatele expuse este o solutie monolita care nu se scufunda si nu se deformeaza. Are un design personalizat, un aspect curat si stralucitor.

Rampa in beton piatra spalata
Rampa

Recomandare

Datorita aderentei crescute dar si aspectului, betonul spalat este recomandat a fi folosit in special la: intrarile in curte sau in garaj, parcarile auto, trotuare, alei pietonale, rampe.

Concluzie

Acest produs din beton spalat este o subcategorie a betonului decorativ. Este probabil una din cele mai importante tehnologii de pavare a zonelor exterioare.

Foarte relevant este faptul ca acest sol schimba complet estetica zonei in care este folosit si creaza un design foarte impresionant. Este o solutie ideala pentru toate zonele geografice deoarece are o rezistenta foarte crescuta la socuri si la schimbarile bruste de temperatura.