Betonul elicopterizat (superfinisat mecanic)este ideal pentru realizarea pardoselilor halelor industriale, a parcarilor supermarketurilor, mall-urilor, silozurilor, depozitelor de orice fel, etc. precum si a oricaror suprafete care trebuiesc acoperite cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor mecanici, chimici, climaterici.

Acest tip de pardoseala se poate realiza in diferite culori, in functie de dorinta clientului.

Pardoseli industriale elicopterizate

Pardoseala industriala elicopterizata este un sistem bazat pe realizarea unui strat din beton cu caracteristici speciale, care odata intins si nivelat este tratat cu un strat proaspat special, compus din CUARTZ, minerale ciment si pigmenti de culoare care duc la obtinerea produsului finit cu suprafata foarte dura si rezistenta.

beton elicopterizat

Mod de executie beton elicopterizat

Intregul proces de realizare a unei pardoseli industriale elicopterizate se rezuma la 7 pasi esentiali:

 1. Pregatirea suprafetei de lucru pentru pardoseli:
  • In aceasta etapa, suprafata pe care se va turna betonul este pregatita. Aceasta implica curatarea si nivelarea terenului, eliminarea oricarui obstacol si, daca este necesar, compactarea solului. De asemenea, se instaleaza cofrajele pentru a delimita zona de lucru si se monteaza armaturile pentru a intari pardoseala.
 2. Turnarea, intinderea si nivelarea betonului:
  • Dupa pregatirea suprafetei, se toarna betonul in zona delimitata. Betonul este apoi intins si nivelat cu ajutorul unor unelte speciale, cum ar fi reglele si spaclurile, pentru a asigura o suprafata plana si uniforma.
 3. Aplicarea mortarului de presarare in functie de incarcarea pardoselei:
  • Mortarul de presarare este aplicat pe suprafata proaspat turnata a betonului. Acesta contine aditivi care imbunatatesc rezistenta la uzura si la impact a pardoselii. Cantitatea de mortar aplicata depinde de nivelul de incarcare anticipat al pardoselii.
 4. Sclivisirea initiala pentru omogenizarea suprafetei:
  • Dupa aplicarea mortarului, suprafata este sclivisita initial cu ajutorul unei masini elicopter. Aceasta ajuta la omogenizarea si compactarea suprafetei, eliminand golurile de aer si asigurand o aderenta buna intre mortar si beton.
 5. Sclivisirea finala pentru obtinerea efectului de oglinda:
  • Sclivisirea finala se realizeaza dupa ce betonul a inceput sa se intareasca. Aceasta are ca scop lustruirea si netezirea finala a suprafetei, conferindu-i un aspect de oglinda si o rezistenta suplimentara la abraziune.
 6. Sigilarea suprafetei cu sigilanti pe baza de solvent (lac sigilant):
  • Odata ce sclivisirea finala este completa, suprafata este sigilata cu un lac sigilant pe baza de solvent. Acesta protejeaza pardoseala impotriva penetrarii apei si a altor substante, si reduce uzura, crescand durabilitatea pardoselii.
 7. Efectuarea rosturilor de dilatare si umplerea acestora:
  • Ultimul pas implica crearea de rosturi de dilatare la intervale regulate pe suprafata pardoselii. Aceste rosturi permit miscarea si dilatarea betonului in conditii de variatii de temperatura, prevenind astfel craparea si deformarea pardoselii. Rosturile sunt apoi umplute cu materiale elastice pentru a preveni infiltrarea apei si a altor substante.
Pardoseli industriale elicopterizate

Caracteristici pardoseli industriale

Pardoseli Industriale elicopterizate cu strat de uzura:

 • Rezistenta mare la impact:
  • Pardoselile industriale din beton elicopterizat sunt concepute pentru a rezista la impacturi puternice, fiind ideale pentru spatii industriale unde caderile de obiecte grele sunt comune. Aceasta rezistenta este asigurata prin utilizarea de materiale de inalta calitate si tehnici de constructie avansate.
 • Reducerea absorbtivitatii suprafetei:
  • Tratamentele de sigilare si finisare aplicate suprafetei reduc absorbtivitatea, prevenind penetrarea lichidelor si a altor substante, ceea ce faciliteaza curatarea si intretinerea, si protejeaza pardoseala impotriva deteriorarii.
 • Durabilitate:
  • Durabilitatea este asigurata prin combinarea betonului de calitate, armaturilor si aditivilor speciali, ceea ce face ca pardoseala sa reziste la uzura, la sarcini grele si la conditii meteorologice extreme pe termen lung.
 • Siguranta in operare:
  • Suprafata neteda si omogena a pardoselii reduce riscul de accidente, oferind o suprafata stabila si sigura pentru deplasare si operare, ceea ce este esential in medii industriale.
 • Paleta de culori diferita:
  • Pardoselile din beton elicopterizat pot fi personalizate cu o varietate de culori si modele, permitand crearea unui mediu de lucru estetic placut si conform cu cerintele estetice ale utilizatorului.
 • Proces rapid de punere in opera:
  • Tehnicile moderne de constructie si materialele avansate permit o instalare rapida a pardoselii, reducand timpul de inactivitate si permitand reluarea activitatilor intr-un timp scurt.
 • Solutie economica:
  • In comparatie cu alte tipuri de pardoseli industriale, pardoselile elicopterizate ofera un raport cost-eficienta excelent, reprezentand o investitie durabila si rentabila pe termen lung.
 • Mentenanta redusa:
  • Necesitatile de intretinere sunt minime, iar curatarea si repararea eventualelor deteriorari sunt procese simple si rapide, economisind timp si resurse.
 • Rezistenta la substante chimice:
  • Pardoselile sunt rezistente la o varietate de substante chimice, prevenind deteriorarea si coroziunea, ceea ce le face ideale pentru industria chimica si farmaceutica.
 • Flexibilitate in design:
  • Pe langa varietatea de culori, pardoselile pot fi proiectate cu diferite texturi si modele, oferind flexibilitate in design si posibilitatea de a se adapta la diferite cerinte si preferinte.
 • Sustenabilitate:
  • Multe pardoseli industriale elicopterizate sunt realizate cu materiale sustenabile si tehnologii eco-friendly, contribuind la reducerea impactului asupra mediului inconjurator.
 • Confort termic:
  • Pardoselile ofera un grad ridicat de izolatie termica, contribuind la mentinerea unei temperaturi constante in interior, ceea ce poate reduce costurile energetice.
 • Antistaticitate:
  • Unele pardoseli industriale elicopterizate pot fi proiectate pentru a fi antistatice, prevenind acumularea de electricitate statica, ceea ce este crucial in anumite medii industriale.
pardoseala industriala din beton elicopterizat

Gama culori

In principal, betonul elicopterizat are o culoare gri (culoarea cimentului) dar cu ajutorul cuartz-ului acesta poate lua diferite culori, cele mai frecvent utilizate fiind: negru, rosu, verde. Mai jos aveti gama de culori pentru aceasta tehnologie.

Utilizari beton elicopterizat

Betonul elicopterizat, recunoscut pentru caracteristicile sale remarcabile, valoarea economica si rapiditatea montarii, se dovedeste a fi o selectie ideala pentru o gama larga de aplicatii si proiecte. Este un material multifunctional, adaptabil la diverse utilizari, fie in domeniul industrial, comercial sau rezidential.

Domeniul Industrial:

In mediul industrial, betonul elicopterizat se preteaza excelent in hale si depozite industriale, locuri unde activitatea este intensa si se lucreaza cu echipamente de mare tonaj. Datorita capacitatii sale de a rezista la impacturi mecanice si substante chimice, precum si datorita usurintei in intretinere si curatare, este o optiune de incredere pentru service-uri si ateliere din diverse sectoare, asigurand o performanta si durata de viata extinsa.

Domeniul Comercial:

In sectorul comercial, pardoseala din beton elicopterizat este o solutie optima pentru construirea de depozite, rampe de acces si zone de parcare, unde este necesara rezistenta la traficul intens si la greutatea marfurilor voluminoase. Prin incorporarea de cuart colorat, se pot obtine pardoseli cu aspect placut si personalizat, adecvate pentru magazine, centre comerciale si zone de tranzit pietonale.

Domeniul Rezidential:

Pentru locuinte, betonul elicopterizat este ideal pentru realizarea de garaje, parcari, holuri, terase si alei de acces, cu posibilitatea adaugarii de cuart colorat pentru un aspect estetic deosebit. Este o solutie excelenta si pentru aleile din gradina, oferind durabilitate, rezistenta si un design placut. In locuintele individuale, poate fi folosit in diverse spatii cum ar fi anexe, garaje, ateliere, camere tehnice si terase, fie acoperite, fie neacoperite.

Aplicatii Diverse:

Acest beton este, de asemenea, adecvat pentru spatii publice exterioare, cum ar fi parcurile si aleile, datorita rezistentei sale la factorii de mediu si la uzura. Este, de asemenea, o alegere practica pentru spatii agricole, cum ar fi grajdurile si depozitele, unde rezistenta la conditii dificile si curatarea usoara sunt vitale.

Betonul elicopterizat este perfect pentru pardoselile cu trafic greu dar poate fi utilizat fara nicio problema si pentru suprafete mici precum: garaj sau terasa, uneori si in interior.

Pentru orice informatie cu privire la realizarea de lucrari sau vanzare si distributie de materiale si/sau unelte si scule speciale va rugam sa ne contactati.