Decizia realizarii de amenajari exterioare va avea dublu impact. Inainte de orice este vorba despre efectul estetic pe care aleile si oricare alte spatii amenajate il vor conferi zonei.

Deloc de neglijat este si aportul de confort ce va fi resimtit de cei care utilizeaza zonele de tranzitare ale curtilor private sau ale spatiilor comerciale.

Cea mai convenabila varianta este utilizarea de beton colorat care in prezent este solicitat tot mai des de majoritatea beneficiarilor.

Proiectul unei astfel de investitii trebuie organizat corespunzator, atat pentru terasele din beton si cu atat mai mult pentru aleile de promenada sau cele care conduc spre casa, garaj sau centrul comercial.

Definitie

Daca ati luat decizia de a turna beton colorat pentru amenajare exterior fiti siguri ca veti alege o culoare care se va armoniza cu zona si stilul construit.

Aici intervine marele avantaj al includerii de beton colorat pentru constructia de zone de tranzit. Aceasta varianta de beton este produsa cu mare acuratate chiar de catre statia pentru prepararea betoanelor.

beton colorat decorativ

O reteta beton colorat in masa are la baza ingrediente clasice si care se pun in acord cu situatia faptica a locului in care se va executa turnarea. In plus aceasta reteta va tine cont si de nivelul traficului preconizat.

Diferentierea este facuta chiar de adaugarea la mixare a unui pigment colorat care isi va imprima efectul in toata masa de beton preparata la centrala pentru betoane.

La punerea sa in opera betonul va primi manopera adecvata pana la finalizarea lucrarii. O execeptie de la aceasta procedura o va face betonul amprentat, ori betonul elicopterizat, pentru care se adopta manevra de colorare cu pigment intaritor abia dupa turnarea masei de beton.

Tipuri de beton colorat

La statia pentru betoane se pot comanda atat betoane gata coloarate, dar si betoane simple care se pot colora in functie de metoda de punere in opera.

Indiferent de destinatia pe care o vor avea in scopuri rezidentiale sau comerciale, varietatea este cuvantul de ordine pentru acesta sectiune de materiale pentru constructii.

De la alei pentru simpla parcurgere a curtii pana la casa, la alei speciale pentru trafic auto, la parcari pentru centre comerciale, sau pardoseli pentru garaje si drumuri de acces, toate sunt acum la dispozitia celor interesati.

Fiecare dintre aceste proceduri de lucru sunt actualizate constant, astfel ca veti primi la fiecare comanda cea mai buna calitate pentru materialele ce sunt continute in reteta. Daca aveti deja un proiect, iata din ce variante de lucru puteti alege.

Beton amprentat

Este un produs care s-a remarcat inca de la prima sa aparitie in piata constructiilor pentru acasa sau pentru afaceri.

Duritatea acestui beton colorat il recomanda pentru utilizari de trafic constant si relativ intens, el fiind deja cotat intre primele preferinte ale utilizatorilor.

beton amprentat

Betonul amprentat se obtine prin aplicarea unor modele care imita excelent materiale de constructie ce sunt de regula foarte costisitoare.

Datorita tehnologiei betonul simplu va fi colorat prin aplicarea intr-un anumit moment al lucrarii a unui colorant intaritor.

Etapele de amprentare si finisare vor fi urmate de aplicarea unei substante lichide ce joaca rol de protectie si sigilarea a suprafetei.

Este vorba despre un lac special care nu permite aparitia infiltratiilor si care protejeaza si mentine perfecta nuanta de culoare pe care ati comandat-o.

Drept rezultat veti avea in exploatare zilnica pentru mult timp un beton colorat la suprafata care rivalizeaza ca efect si durabilitate chiar si cu cele mai rezistente materiale naturale.

Beton colorat in masa

Inainte sa luati decizia ca doriti turnarea unui beton colorat in masa, verificati anterior daca statia pentru betoane care ar putea sa-l livreze are in portofoliul de produse acest tip de beton.

beton colorat in masa

Sunt situatii in care culoarea dorita nu poate fi procesata din lipsa pigmentului de culoare care nuanteaza betonul colorat in masa.

Depasind acest aspect, deja stiti ca betonul colorat in masa va fi livrat la timp si va fi turnat mecanizat si continuu.

De regula restul etapelor de lucru raman in atribuitia firmei cu care ati contractat lucrarea, prin urmare nivelarea si realizarea de rosturi de dilatatie vor fi asigurate.

Nu neglijati colaborarea cu un arhitect peisagist care va poate ajuta in alegerea culorii pentru aceasta varianta de beton colorat. Este foarte posibil sa aveti o supriza in privinta alegerii initiale a culorii si sa fiti incantati de propunerea arhitectului.

Reusiti astfel sa economisiti timp si costuri importante, dar in special primiti exact ceea ce va fi pe placul tuturor.

Beton elicopterizat

Pentru ramurile din industrie solutiile propuse de statia pentru betoane sunt cel putin la fel de atractive din punct de vedere etetic si durabil.

beton elicopterizat

Pardoselile industriale sau cele comerciale trebuie sa suporte efecte de trafic ridicat, dar si sarcini de greutate si frecare foarte mari.

Varianta deja testata de pardosela foarte rezistenta este data de punerea in opera a betonului elicopterizat. In faza finala de prelucrare a suprafetei din beton turnat mecanizat si continuu se va adauga cuart corindon.

In urma testelor acest mineral este clasat pe locul doi ca duritate, imediat dupa diamant. Pe langa acest material va fi adaugat si cuart colorat ce este inclus in faza de elicoptetizare pentru a conferi suprafetei nuanta dorita de catre beneficiar.

In acest mod rezultatul care se obtine va fi pe placul societatilor comerciale care activeaza in industrie sau comert. Betonul elicopterizat este clasat ca fiind un beton colorat la suprafata.

Avantaje

Gama avantajelor se incadreaza pe doua paliere, asa cum aminteam inca de la inceputul acestei descrieri pentru beton colorat. Sunt in egala masura apreciate avantajele estetice si cele practice de utilizare pe termen lung.

Melanjul propriu al culorii cu duritatea betonului preparat la statia pentru betoane va aduce:

 • Incadrare estetica deosebita cu mediul natural ambiental si cel construit.
 • Utilizare fara defecte in conditii de stres mecanic sau conditii meteo dificile.
 • Predare rapida in utilizare oricat de mare este suprafata de acoperit.
 • Intretinere simpla ca efort si cost.
 • Reparatii usor de realizat in caz de nevoie.
 • Durata foarte mare de utilizare.
 • Accesibilitate convenabila la beton colorat pret chiar si pentru zone rezidentiale.

Utilizare

Curtea casei este simplu si rapid de pus in valoare prin darea in folosire a unei lucrari de turnare beton colorat.

In zona comerciala, cu atat mai mult, aceasta investitie va aduce un flux mai mare de clienti datorita accesului facil si cu efect vizual placut.

In ambele situatii betonul colorat se remarca prin durabilitate sporita fata de oricare alta varianta de acoperire a zonelor de trafic.

Un beton colorat este valoros prin insasi efectele pe care le va transfera zonei in care este utilizat. Cele mai comune spatii de montare pentru betonul colorat sunt:

 • La contruirea unei terase.
 • La construirea unei parcari exterioare.
 • La crearea de alei in curte.
 • La definirea de pardoseli pentru spatii comerciale, pentru garaje sau depozite.
 • La construirea de pardoseli elicopterizate pentru hale industriale sau centre comerciale.

Caracteristici

De la bun inceput betonul colorat va fi un produs foarte apreciat datorita integrarii sale impecabile in spatiul pe care il va ocupa.

Cele mai pretentioase stiluri sunt acum la indemana doritorilor solicitand direct la statia pentru betoane o cotatie pentru beton colorat pret.

O suma de caracterisitici pe care merita sa le aveti in vedere sunt enuntate in continuare:

 • Usor si rapid de produs prin solicitare ferma adresata centralei pentru betoane.
 • Gasire usoara a culorii dorite prin consultarea paletarului
 • Cel mai rapid timp de executie pentru aceasta gama de produse.
 • Comportare exemplara la temperaturi scazute.
 • Se intretine si se repara cu costuri minime.
 • Utilizabil fara urme de uzura, ani la rand.

Concluzie. De ce sa alegem betonul colorat?

Este justificata intrebarea „De ce sa luam in considerare betonul colorat, in detrimentul altei solutii?” In primul rand pentru ca este ieftin si rapid de pus in opera.

Apoi, pentru ca este atat de versatil din punct de vedere estetic incat nu exista cerinta care sa nu poate fi adusa la indeplinire, cel putin foarte aproape de solicitarea initiala.

Nu trebuie uitat faptul ca orice zona acoperita cu beton colorat devine cu mult mai primitoare si sigura pentru a fi utilizata in orice situatie – comerciala sau rezidentiala.

Daca doriti sa performati in comert este esential ca spatiul de acces pentru clienti sa fie atractiv in sine. Daca doriti sa ridicati cota estetica a curtii casei este de dorit sa aveti pavaje din beton colorat.

In oricare dintre situatii centrala pentru betoane ofera in primul rand consultanta de specialitate, produse de cea mai buna calitate si cotatii de pret adaptate cu solicitarea primita.