pardoseli exterioare din beton

Elaborarea unui plan de reabilitare a spatiilor exterioare adiacente proprietatii trebuie sa includa si indentificarea zonei sau zonelor care vor fi acoperite cu pardoseli exterioare din beton.

Este o necesitate practica, insa in prezent solutia a capatat accente estetice deosebite gratie prelucrarii betonului comandat la centrala pentru pardoseli exerioare.

Particularizarea acestui demers este atat de simplu de realizat incat in majoritatea cazurilor nu vor exista dificiultati in alegerea culorilor si finisajelor de suprafata ale betonului turnat pentru alei, terase sau alte spatii care necesita o pardoseli exterioare de calitate.

Definitie

Confortul accesului in aceste spatii exterioare este astfel adus la cel mai ridicat nivel. O astfel de pardoseala exterioara realizata din beton se poate asocia perfect prin culoare dorita de cromatica generala a zonei, iar durabilitatea ei va ramane intacta pentru multi ani.

Vor disparea pentru totdeauna inconvenientele care apar in fiecare sezon rece in privinta accesibilitatii proprietatii deoarece acest beton pentru pardoseli exterioare poate fi configurat cu diferite grade de aderenta in functie de destinatia pe care i-o veti atribui.

Gama de solutii este disponibila direct la producatorul de beton din centrala pentru pardoselile exterioare. Tot aici primiti consiliere si o cotatie de pret pentru orice model de pardoseli exterioare din beton existente in oferta.

Tipuri de pardoseala exterioara din beton

Varietatea este cuvant de ordine cand vine vorba despre pardoseli exterioare din beton, lucru remarcabil daca va ganditi ca betonul nu ar parea la prima vedere un material de constructie atat de usor de adus in atentie din punct de vedere estetic.

Pe cele mai cautate si des solicitate modalitati de finisare a pardoselilor exterioare executate din beton vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Beton amprentat

beton amprentat

Evolutia tehnologiei de prelucrare si finisare a betonului ofera actualmente un produs de foarte buna calitate, cu caracteristici speciale in utilizare pe timp indelungat si efect cu totul special din punct de vedere estetic.

Betonul amprentat isi va gasi locul in majoritatea spatiilor exterioare, acolo unde viitorii beneficiari cauta solutii pentru conservarea si extinderea accesibilitatii in conditii de confort.

Acest beton amprentat se poate monta fie in plan orizontal, dar si pe terenuri cu plan inclinat.

In evolutia lucrarilor de turnare se are in vedere obtinerea unei sape din beton care va fi turnat mecanizat si continuu intr-un cofraj prevazut cu armatura din otel sau plasa de sarma, asa cum arata proiectul.

Completarea lucrarii se face prin nivelarea stratului de beton si aplicarea unor matrite cu modelul pe care clientul il alege.

Se pot astfel obtine finisari care reproduc perfect materiale de constructie cu preturi ridicate daca ar fi utilizate ca atare. Colorarea se realizeaza prin folosirea unor pulberi de tip colorant intaritor, iar inchiderea lucrarilor ocazioneaza sigilarea suprafetei cu un lac special de protectie.

In final rezultatul va fi o pardoseala exterioara din beton decorativ ce va putea fi utilizata pentru o perioada foarte mare de timp.

Pentru ce utilizare?

Puteti alege pardoseli exterioare din beton pentru traseele de acces in curtea casei, pentru oricare alte spatii ce conduc spre garaj, terasa, zona de joaca a copiilor, sau pentru crearea de spatii de parcare in fata unei locatii comerciale.

Lucrand indeaproape cu arhitectul si constructorul nu aveti nicio grija in privinta determinarii exacte a tipului de beton care se va utiliza in functie de destinatia pietonala, auto sau mixta a noilor zone acoperite cu pardoseli exterioare.

Beton dezactivat

Pentru ca nu intotdeauna configuratia locatiei ofera cele mai dorite conditii de trafic indiferent de anotimp, solutiile oferite de centrala pentru pardoseli exterioare va pune la dispozit un produs dedicat.

beton dezactivat

Este vorba despre betonul dezactivat al carui aspect final este in masura sa ofere mai multa aderenta la parcurgerea zonele cu panta.

In practica dupa ce se va executa turnarea mecanizata si continua pe toata suprafata cofrajului armat, inainte ca betonul sa se intareasca se executa o operatiune speciala.

Este vorba despre un procedeu care expune o parte din agregatele ce sunt incluse in pasta de beton incat acestea sa ramana la suprafata pana cand intreaga masa turnata se va intari.

In acest mod, rugozitatea creata ajuta esential la accesul in siguranta chiar si pe cele mai inclinate pante.

Este necesar ca centrala pentru betoane sa cunoasca pentru ce tip de inclinare se va realiza reteta betonului dezactivat, astfel ca agregatele potrivite sa fie incluse.

Pentru ce utilizari?

O astfel de pardoseala exterioara din beton are destinatii precise si este de regula utila pentru pante de acces in curte sau garaj, dar si pentru alei si drumuri cu inclinare a pantei mai mare de 10 grade.

In mod special parcarile din pensiunile montane sunt cele mai pretabile locatii pentru turnarea unui beton dezactivat, dar si alte locatii unde de obicei traficul auto se desfasoara zilnic – depozite, magazine, scoli, centre culturale, statii de service auto. Toate aceste zone vor beneficia de o aderenta impecabila.

Betonul clasic (simplu)

Chiar daca nu are cel mai estetic aspect, betonul clasic, va deveni dupa turnare si nivelare un suport excelent pentru toate locatiile care au nevoie de pardoseli exterioare din beton.

beton simplu

Veti defini cu acuratete care va fi rolul jucat de o astfel de pardoseala exterioara dupa finalizarea lucrarilor de turnare. Daca este o pardoseala doar pentru trafic pietonal, veti comanda in consecinta betonul adecvat.

Altfel vor sta lucrurile pentru cazul in care traficul peste pardoseala din beton va fi de tip auto clasic, sau poate unul de mare tonaj.

Aceste amanunte configureaza diferit tipul retetei de beton pe care centrala pentru pardoseli exterioare o prepara, livreaza si pompeaza direct in cofrajul cu armatura ce a fost pregatit anterior.

Pentru ce utilizari?

Destinatia acestei variante de acoperire a solului este atat de ampla incat poate fi regasita de la curtea casei pana la zonele comerciale sau utilitare din oricare oras sau comuna.

Platformele din beton clasic vor oferi acces confortabil pentru pietoni odata cu turnarea aleilor, pentru masini dupa turnarea drumurilor de acces si a zonelor de parcare, dar si pentru depozitarea marfurilor in aer liber ori pentru depozite inchise.

Totul este ca reteta betonului sa fie cea potrivita cu destinatia acestui produs, astfel ca utilizarea lui sa fie disponibila multi ani.

Avantaje

Pardoseala exterioara din beton decorativ propune viitorilor utilizatori avatanje care se vor distribui identic cu necesitatile concrete de utilizare.

Toate solutii prezentate anterior sunt in mod cert superioare comprativ cu variante simple de pavare la exterior, spre exemplu prin montarea de pavele sau turnarea de bitum.

Pentru a concretiza, iata care sunt avantajele acoperirii solului cu beton pentru pardoseli exterioare:

  • Adaptabile cu particularitatile locatiei.
  • Configurabile ca finisare a suprafetei si a culorii.
  • Rezistente in timp inclusiv pentru incarcari mari de trafic.
  • Finalizarea rapida a lucrarilor oricat de mare ar fi suprafata.
  • Ridicarea nivelului de siguranta a traficului de orice tip.
  • Costuri si timp foarte mici pentru intretinere.
  • Costuri reduse in caz de reparatii.
  • Balanta de pret / calitate excelenta.
turnare beton din cifa

Grosimea unei pardoseli din beton

Lucrati de fiecare data cu un proiectant si un constructor. Cheia unei lucrari perfecte sta in respectarea planurilor de proiect, a calitatii materialelor incluse, dar si a modalitatilor profesionale de executie.

Desi aceste pardoseli din beton pentru exterior pot parea usor de realizat, sunt cel putin cateva motive pentru care merita sa aveti o abordarea calitativa a proiectului. Un aspect important este grosimea unei pardoseli din beton.

Daca ulterior predarii in utilizare produsul va fi folosit doar pietonal, atunci aceasta grosime va fi cuprinsa intre 8 si 10 mm. Ca atare, pregatiti anticipat terentul si cofrajul tinand cont de acest aspect.

Pentru alei sau platforme care vor fi folosite de autovehicule este necesar ca inaltimea sapei din beton sa fie de 10 pana la 15 mm. Si in aceasta situatie calculul pentru grosimea armaturii va fi adecvat cu incarcarea ce o va suporta platforma din beton.

Daca cumva traficul este unul de tip foarte greu, atunci turnarea betonului se va extinde pana la o grosime de 15 mm.

Cu cat greutatea suportata de aceste pardoseli din beton este mai mare cu atat si reteta de beton comandata la centrala pentru pardoseli exterioare trebuie sa fie mai complexa.

Se recomanda prin urmare ca comadati beton de clasa B250 pentru utilizari rezidentiale cum sunt aleile pietonale, ori beton de clasa B300 pentru drumuri sau platforme din beton pentru parcari auto. Cu siguranta ca veti utiliza o reteta beton din clasa B350 atunci cand destinatia va fi de utilizare pentru trafic greu sau pentru zone de depozitare in regim industrial.

Concluzie.

Cu aceste informatii sunteti cu siguranta mai aproape de a lua o decizie corecta in masura in care aveti nevoie de lucrari de constructie de acest tip. Totul porneste de la stabilirea definitiva a destinatiei noilor pardoseli exterioare din beton.

Cel mai pretios ajutor va veni din partea centralei pentru pardoseli exterioare. Avand la baza un beton preparat corespunzator rezultatele vor fi cel putin trainice.