alee beton intrare curte

Scopul amenajarii curtii cu alei din beton este definit prin utilizare confortabila si acces sigur. In prezent, prin metode profesionale, poti sa obtii diferite modele de alei in curte care te vor conduce spre zonele de interes.

Betonul preparat la centrala pentru alei din beton si pus in opera in diferite variante devine utilizabil in scurt timp si ulterior pentru o lunga perioada.

Tipuri de beton recomandate?

Din ce in ce mai multe spatii rezidentiale exterioare sunt pavate cu alei din beton. Solicitarile sunt indreptatite pentru ca aceasta varianta de pavaj este net superioara calitativ fata de oricare alta.

Se remarca in special prin durabilitate si eleganta in contextul amenajarii curtii, dar si prin flexibilitate in privinta alegerii nuantelor de finisaj si a formei finale.

Cele mai multe alei din beton decorativ sunt preferate de clientii rezidentiali, dar si de cei comerciali, pentru atractia vizuala deosebita pe care o confera zonei pavate.

Daca veti opta pentru un proiect care respecta toate regulile de lucru rezultatele receptionate si ulterior beneficiile vor fi dintre cele mai bune.

Lucrand cu echipa de profesionisti din centrala pentru turnat alei din beton garantia executiei este garantata.

alee beton pietonala

Beton amprentat

Varianta de alei din beton amprentat este fara indoiala preferata tuturor. Este simplu de estimat ce efect decorativ va primi curtea astfel pavata.

Totul porneste de la stabilirea clara a necesitatii utilizarii spatiului din curte, in speta accesul spre casa, terasa exterioara, garaj, sau oricare alte spatii de interes.

Conlucrati atat cu arhitectul, cat si cu constructorul, pentru alegerea celui mai potrivit model de beton amprentat. Este important sa fie asa pentru ca rezultatul va fi prezent pentru multi ani la rand.

alei in beton amprentat

Beton dezactivat

Elementul de siguranta in zonele de acces ale proprietatii este dat si de tipul de amenajare alei curte.

Pentru ca nu toate terenurile sunt plate si pentru ca aderenta pe timp nefavorabil este importanta, solicitati centralei pentru turnarea de alei din beton montarea unui strat de beton dezactivat.

Desi ar putea parea ca renuntati la plusul estetic al aleilor din beton dezactivat, veti primi in schimb o aderenta excelenta care va exclude orice neplacere de acces, indiferent de anotimp.

alee din beton dezactivat

Betonul clasic

Chiar daca necesitatea turnarii de alei din beton sau dale din beton turnat continuu nu impune un anumit nivel estetic, apelati fara ezitare la profesionisti.

Betonul clasic, fara amprentare sau dezactivare, poate fi la fel de util si solid in timp pentru necesitatile din curtea casei.

Centrala pentru turnarea de alei de beton recomanda clientilor cea mai potrivita reteta beton pentru alei turnate continuu, in functie de utilizarea acestora.

Avantaje

Avantajele sunt evidente in favoarea etapelor de turnare profesionala a unor alei din beton decorativ, in comparatie cu montarea de pavele ori turnarea de beton simplu preparat individual.

Cele mai importante le veti regasi in lista care urmeaza:

 • Flexibiliate estetica si a formei;
 • Personalizare in amanunt;
 • Timp extins pentru utilizare;
 • Timp scurt de realizare;
 • Costuri convenabile;
 • Mentenanta ieftina, usor de realizat;
 • Timp redus pentru dare in folosita;
 • Utilizare sigura in orice sezon;

Etape executie

Cosiderati oportun ca etapele de realizare pentru alei din beton sa fie corect si in timp puse in opera. Scopul final este receptia unui produs care va fi utilizat ani la rand si care va contribui decisiv la designul ambiental exterior al proprietatii.

Urmariti executarea precisa a urmatoarelor etape pentru alei beton curte:

 • Marcarea zonei de lucru;
 • Nivelarea si curatarea terenului;
 • Montare cofraj;
 • Preparare precisa reteta beton pentru alei;
 • Turnare continua, mecanizata;
 • Nivelare, amprentare, dezactivare, conform cerinte;
 • Aplicare solutii de sigilare;
 • Curatare suprafata;
 • Predare si instructiuni de intretinere;
preparare suport alee masina

Grosimea unei alei din beton

Respectarea normelor pentru turnarea de alei din beton va aduce si folosirea lor in conditii optime.

Daca ati decis ce tip de alei curte trebuie realizate de echipa constructorilor, precizati-le si utilizarea conferita dupa finalizare.

Oricat de speciala ar fi reteta pentru beton turnat continuu, aleea finalizata nu va suporta orice greutate ii va fi aplicata la utilizare.

Asta inseamna ca pentru alei pietonale grosimea acceptata trebuie sa fie cuprinsa intre 8 si 10 cm, indiferent de tipul de finisaj pe care il va capata betonul turnat continuu.

In schimb, pentru alei care conduc spre garaj, sau care stiti ca vor fi tranzitate de autoturisme, specificati clar centralei pentru turnarea de alei acest lucru.

Grosimea pentru acest tip de alei din beton trebuie sa ajunga la cel putin 10 cm si poate fi extinsa pana la 15 cm in functie de consistenta solului.

Diferenta de grosime este esentiala, prin urmare nu incercati sa utilizati alei pietonale din beton amprentat, spre exemplu, pentru parcarea masinii, fie si temporar.

Deteriorarea poate aparea oricand si poate fi amplificata si de conditiile meteo.

O varianta foarte buna de reteta beton pentru alei de ambele tipuri este cea data de codul de preparare B250.

Amestecul realizat in centrala pentru turnarea aleilor este suficient de consistent pentru a sustine atat alei pietonale din beton turnat mecanizat, cat si alei destinate parcarii sau tranzitarii autoturismelor.

calcul grosime alee

Modele de alei recomandate pentru curte

Daca intentionati sa aduceti o schimbare spatiului din curtea proprietatii, nu ezitati sa observati beneficiile realizarii de alei din beton. Intrepatrunderea partii estetice cu cea de confort in utilizare si durabilitate sunt elemente cheie pentru acest produs.

Cele mai noi amanunte despre modele de alei in curte sunt disponibile direct la profesionistii din centrul de turnare alei din beton.

Este suficient sa verificati care sunt necesitatile amplasarii de alei si sa solicitati variante estetice care sa se armonizeze cu locatia.

Tehnologia de executie este atat de bine pusa la punct incat timpul scurs de la comanda pana la folosirea efectiva a oricarui tip de alei din beton este foarte scrut.

Fie ca veti alege alei din beton amprentat pentru spatiul de la intrarea in curte si pana in casa, fie ca veti conveni turnarea continua de alei din beton dezactivat pana la garaj, rezultatele sunt spectaculoase de fiecare data.

Din prima zi de utilizare veti intelege rezistenta acestui tip de alei din beton. Modalitatea de turnare continua mecanizata, armarea cand este necesar, tipul de reteta beton folosita, sunt doar cateva elemente care confera rezistenta si implicit durata mare de viata.

Cand echipa adauga si partea estetica pentru alei din beton decorativ, veti descoperi efectul estetic incontestabil al acestui produs.

Concluzie

Orice proiect de constructie rezidential nu poate fi complet fara trasarea si executarea de alei pentru acces. Cu alei din beton nu doar veti statornici confortul si siguranta pentru a intra in casa, sau pentru a parca autoturismul in garaj, ci veti adauga un plus semnificativ in desigul ambiental al curtii.

Astazi sunteti deja invitati sa alegeti cel mai potrivit model de alei din beton decorativ. Am spus deja pentru ca tehnologia de executie este perfect pusa la punct.

Centrala pentru preparare, livrare si turnare mecanizata de alei din beton decorativ, sau alei din beton dezactivat, este pregatita sa preia comenzile.

Daca pana acum doar ati privind frumusestea unor alei din beton decorativ pentru trafic pietonal, acum le puteti avea in folosire in cel mai scurt timp.

La fel puteti proceda si pentru comanda unei alei din beton dezactivat pentru drumul din strada pana la garaj.

Ambele produse va aduc o suma de beneficii pe care nu aveti cum sa le refuzati.

De la flexibilitatea modelului si nuantelor pentru beton amprentat si pana la granulatia potrivita pentru beton dezactivat, toate sunt acum atributele unei lucrari executate profesionist.